Friday, July 25, 2008

ΓΑΜΟΣ

Ο γάμος σε λίγο θα ξεκινούσε, η νύφη ολοκλήρωνε το δεύτερο γύρω του παρεκκλησίου μέσα στη στολισμένη Jaguar. Αν και ο χαλικοστρωμένος περίγυρος της εκκλησίας δεν ήταν πάνω από 25 μέτρα, προτίμησαν να τηρήσουν το έθιμο. Αμήχανος ο γαμπρός, αδημονούσε να δει τη νύχτα αυτή να τελειώνει. Απέφευγε να βρίσκεται στο κέντρο της προσοχής και το χαμηλό προφίλ που είχε επιλέξει να διατηρεί δέχονταν ανελέητα πυρά από τα φλας των φωτογράφων και τα βλέμματα των προσκεκλημένων.

Ο γάμος γινόταν στο παρεκκλήσι της Παναγίας της μηχανολόγας στους πρόποδες του Παγγαίου. Το ζευγάρι είχε επιλέξει να παντρευτεί το απόγευμα στις 16 Αυγούστου 1988 και το γλέντι να γίνει σε ένα ξέφωτο κοντά στην τοποθεσία του γάμου. Το γλέντι ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει τη στιγμή που το ολόγιομο αυγουστιάτικο φεγγάρι θα έκανε την εμφάνιση του πίσω από το Παγγαίο. Η πανσέληνος θα δημιουργούσε μια ρομαντική ατμόσφαιρα και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το φεγγάρι θα περνούσε στη μικρότερη απόσταση από τη γη από ότι είχε περάσει ποτέ, δίνοντας στους ανθρώπους τη δυνατότητα να ξεχωρίσουν με γυμνό μάτι τη μορφολογία της σελήνης, έδινε στο γάμο μια χροιά διονυσιακού γλεντιού και παγανιστικής τελετής. Θα προτιμούσα να απολάμβανα από τη γέφυρα κάποιου βαποριού αυτό το θέαμα,

Με το τέλος του γάμου μεταφερθήκαμε στο χώρο του φαγητού. Τα τραπέζια είχαν στηθεί περιμετρικά του ξέφωτου αφήνοντας έναν κύκλο στο κέντρο για χορό. Φτάνοντας εκεί και αντικρίζοντας τον κύκλο και το χαμηλό περιμετρικό φωτισμό έψαξα να βρω στο κέντρο κάποια χαραγμένη πεντάλφα.

Πίσω από το βουνό ερχόταν ένα μεγαλειώδες φως που με την αντανάκλαση του πάνω στο πυκνό δάσος είχε πάρει μια πράσινη απόχρωση. Μόλις το φεγγάρι ξεμύτισε από το τη βουνοκορφή τα όργανα άρχισαν να παίζουν. Όταν το φεγγάρι εμφανίστηκε ολόκληρο μπροστά μας όλοι, μαζί και η ορχήστρα, έμειναν αποσβολωμένοι να το χαζεύουν. Σκύβοντας να πάρω το μισογεμάτο ποτήρι μου, είδα ότι είχε ξεχειλίσει, απόρησα καθώς κανείς δεν είχε κάνει την κίνηση να με σερβίρει. Όλα τα ποτήρια και τα μπουκάλια είχαν γεμίσει μέχρι πάνω ή είχαν ξεχειλίσει Η σελήνη λόγω της κοντινής της απόστασης ασκούσε έντονο μαγνητισμό στη γη, όλα τα υγρά ανέβαιναν προς τα πάνω.

Ο κόσμος άρχισε να έχει περίεργες συμπεριφορές, να φαίνεται ζορισμένος, ανήσυχος Το γλέντι ξεκίνησε λίγο ανορθόδοξα, ο πατέρας της νύφης άρχιζε να ουρλιάζει σαν γερόλυκος κοιτάζοντας τη σελήνη, κανείς δεν μπορούσε να αντιδράσει σε αυτή του τη συμπεριφορά, ξαφνικά ανέβηκε στο τραπέζι και συνεχίζοντας να ουρλιάζει άρχισε να βγάζει το πουκάμισο του, φτάνοντας να μείνει εντελώς γυμνός αποκαλύπτοντας ένα μακρύ και δασύ τρίχωμα. Πήδηξε από το τραπέζι και άρχισε να τρέχει προς το δάσος φωνάζοντας ακατάληπτες κουβέντες. Καμία αντίδραση. Προσπάθησα να συντονιστώ, ήθελα να βεβαιωθώ ότι αυτό δεν ήταν προϊόν της φαντασίας μου, καθώς κανείς δε φαινόταν να αντιδρά. Όντως όλα αυτά συνέβαιναν και ο μόνος ανεπηρέαστος ήμουν εγώ Ο μαγνητισμός της σελήνης δεν είχε επίδραση μόνο στο κρασί μας αλλά και στη τεστοστερόνη και την αδρεναλίνη μας. Περίμενα ότι κι άλλοι θα αντιδρούσαν όπως ο πατέρας της νύφης. Πήγα γρήγορα στην μπάντα και έδωσα μια δυνατή σφαλιάρα στο μαέστρο μήπως συνέλθει. Άρχισε να επανέρχεται σιγά σιγά στην πραγματικότητα, συνεφέραμε και την υπόλοιπη ορχήστρα. Τους είπα να παίζουν όσο πιο δυνατά μπορούσαν ένα ξεσηκωτικό ρυθμό μήπως και συνέλθει η ομήγυρις και περισωθεί το γλέντι.

Ο μπάλος που άρχισαν να παίζουν φαινόταν να έχει αποτελέσματα, ο κόσμος άρχισε σταδιακά να συνέρχεται, έδειχναν σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Σιγά σιγά άρχισαν να σηκώνονται οι πρώτες κοπέλες για χορό. Ολονών τα μάτια είχαν μια έντονη λάμψη και οι συμπεριφορές τους φανέρωναν έντονο ερωτισμό. Οι κοπέλες φρόντιζαν ώστε να αποκαλύπτουν όσα περισσότερα μπορούσαν. Τα ζευγάρια άρχισαν να εκδηλώνουν ιδιαίτερη τρυφερότητα μεταξύ τους και όσοι είχαν έρθει ελεύθεροι άρχισαν να ζευγαρώνουν. Ο χορός και το γλέντι κράτησε μέχρι αργά. Στη μητέρα της νύφης είπα ότι ο σύζυγος της μου εκμυστηρεύτηκε ότι τον είχε πιάσει διάρροια και προτιμούσε να παραμείνει κοντά στην τουαλέτα, δεν υπήρχε λόγος να ανησυχεί και της ζητούσε να παραμείνει στο γλέντι.

Όταν κάποια στιγμή αποφάσισα να αποσυρθώ, με χαρά μου διαπίστωσα ότι κανένα από τα ζευγάρια που είχαν αποχωρήσει νωρίτερα από εμένα δεν είχε φύγει. Διάσπαρτα μέσα στο δάσος άκουγες μικρές οργασμικές κραυγούλες. Τελικά το γλέντι ήταν διονυσιακό

No comments: